Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Ár:
373.000 Ft (293.701 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Centrometal SF/E 500 tartály indirekt meleg víz tartály 1 hőcserélővel

Ár:
373.000 Ft (293.701 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Centrometal SF/E 500 zománcozott, álló kialakítású, egy darab hőcserélővel szerelt indirekt használati meleg víz tartály (solar tartály) 500 liter hasznos űrtartalommal. 60 mm PU hőszigeteléssel és 5 mm vastagságú külső védő burkolattal szállított. A puffer tartályokba egy nagy felületű hőcserélő lett beépítve.
Gyártó: Centrometal d.o.o.
Elérhetőség: 10 munkanapos szállítás
Várható szállítás: 2020. október 21.
Szállítási díj: 18.492 Ft

Leírás és Paraméterek

Centrometal SF/E 500 indirekt használati meleg víztartály egy darab hőcserélővel

Titán zománc belső felület védelemmel ellátott, használati meleg víz előállításra és tárolásra kialakított tároló, a tartály testbe beépített egy darab nagy hőátadó felületű csőspirál hőcserélővel. 500 liter űrtartalommal, 60 mm kemény PU szigeteléssel, 5 mm külső burkolattal, és maximum 10 bar nyomású hálózati rendszerbe való üzemeltetésre. A tartály test időszakos tisztítását az alsó és felső tisztító nyílás megkönnyíti.

(Az indirekt használati meleg víz tartályt a köznyelv használja a következő megnevezéseket is: solar vagy szolár tartály, napkollektor tartály, forró víz tartály, meleg víz tartály, indirekt HMV tartály, vagy indirekt tároló.) 


A tartályba bevezetett nagy hőátadó felülettel bíró, csőspirál alakú hőcserélőn keresztül a kazán fűtési melegvize vagy más hőforrás, például napkollektor hője is hasznosítható.

Letölthető műszaki adatok. Az adatok letöltéséhez kattintson az alábbi képre.
GYIK = gyakran ismételt kérdések a Centrometal SF/E 200 indirekt használati meleg víztartályokhoz

Letölthető „Puffer tartály kisokos” << Egy tanulmány az egyes puffer tartály típusok és felhasználási területeik összehasonlításához.


     
Használati meleg víz előállítás gyorsan és indirekt módon. 
Az indirekt használati meleg víztartály a beépített csőspirálokon keresztül, például egy kazánból vagy egy napkollektorból származó hőt képes használati meleg vízzé átalakítani. A hőcserélő spirál nagyméretű hőleadó felületének köszönhetően, a rajta átkeringő forró víz felmelegíti az azt körbe vevő hálózati vizet, és gyors, akár órán belüli felfűtést is biztosíthat. Köszönhető ez annak, hogy a csőspirálon átkeringetett meleg víz jellemzően nagyobb teljesítményű hőtermelő berendezésből származik.


A 500 literes űrtartalomhoz tartozó 1,9 m2 felület hőcserélő 12,4 liter űrtartalmáknak köszönhetően, egy nagyteljesítményű hőforrás hőjét használhatja használati meleg víz előállításra. 
Fontos szempont az indirekt tartály logikájának megértéséhez (hőcserélő spirál vs. fűtőbetét), hogy az elektromos fűtőbetétek viszonylag kis teljesítménnyel bírnak, így csak több óra alatt tudják a tartályból felhasznált meleg vizet pótolni (pl. éjszakai áram felhasználási lehetőség). Míg a hőcserélőn keresztül átkeringetett meleg víz, gyorsabb felfűtést és meleg víz pótlást biztosítanak.


Az indirekt hőátadást biztosító, vékony falú hőcserélő spirál, nagy felülettel és űrtartalommal gyors és hatékony felfűtést tesz lehetővé. A tartály test alsó felén elhelyezett nagyobb felületű hőcserélő a közvetlen környezetében felmelegíti a tartályban lévő hálózati vizet. A felmelegített víz felfelé áramlik, a hidegebb minden esetben annak a helyére. A hőcserélő a tartály alsó részén biztosítja a melegítést, mely különösen egyenletes és gyors felfűtést garantál.
A hőcserélő spirál viszonylag alacsony hőmérsékletének köszönhetően folyamatos használat mellett sem alakul ki vízkő a hőcserélők felületén.


A tartály oldalán rendelkezésre álló, 1 db kialakított mérőhüvely lehetővé teszi mérőpont kialakítását, illetve hőmérséklet érzékelő elhelyezését, amely a kazán vagy a hőforrás vezérlésébe kerül bekötésre. Ezen keresztül a kazán folyamatosan méri a tartályban lévő meleg víz pillanatnyi hőmérsékletét és ez alapján szabályozza és működteti a meleg víz előállítást. 


Centrometal SF/E sorozat tartályai ún. recirkulációs csatlakozással felszereltek, melynek köszönhetően, a recirkulációs ág kiépítése után a meleg víz folyamatosan rendelkezésre áll a csap előtt. Így meleg víz kivétel előtt nem szükséges a vezetékben lévő hideg vizet kiengedni, amíg megérkezik a tartályból a meleg víz.
(a recirkulációs ághoz szükséges keringető szivattyú nem része a tartálynak)


Centrometal SF/E indirekt használati meleg víztartály a vásárlástól számított  év teljes körű garanciával rendelkezik a tartálytest és hőcserélő hegesztési minőségére, átrozsdásodásra. 

Centrometal SF/E 500 indirekt tartály legfontosabb tulajdonságai:

 • A tartály test alacsony széntartalmú 3 mm vastagságú acél lemezből, az 5 mm vastag külső védő burkolat alatt, 60 mm vastagságú merev PU hőszigeteléssel szállítva.

 • A tartály a zománc belső tartály felület védelemnek, és a katód/anód típusú vízkő kialakulás elleni védelem alkalmazásának köszönhetően a legszigorúbb higiéniai és minőségi elvárásoknak is megfelel.

 • A tartály minőségellenőrzése során a gyártási folyamat végén a tartály test esetében 12 bar, míg a hőcserélők esetében 12 bar teszt nyomást alkalmaznak, melynek köszönhetően a termék megbízható, és használata biztonságos.

 • A tartály test maximális üzemi hőmérséklete 95°C, maximális üzemi nyomása 10 bar, a hőcserélő maximális üzemi hőmérséklete 110°C, maximális üzemi nyomása 16 bar.

 • Centrometal SF/E sorozat tartályai ún. recirkulációs csatlakozással felszereltek, melynek köszönhetően, a recirkulációs ág kiépítése után a meleg víz folyamatosan rendelkezésre áll a csap előtt. Így meleg víz kivétel előtt nem szükséges a vezetékben lévő hideg vizet kiengedni, amíg megérkezik a meleg víz.
  (a recirkulációs ághoz szükséges keringető szivattyú nem része a tartálynak)

Fontos szempont az indirekt tartály hőforrás logikájának megértéséhez (hőcserélő spirál vs. fűtőbetét), hogy az elektromos fűtőbetétek viszonylag kis teljesítménnyel bírnak, így csak több óra alatt tudják a tartályból felhasznált meleg vizet pótolni (pl. éjszakai áram felhasználási lehetőség). Míg a hőcserélőn keresztül átkeringetett meleg víz, gyorsabb felfűtést és meleg víz pótlást biztosítanak.

A berendezés az energia felhasználás alapján a "C" energia osztályba tartozik.

Rövid, akár nyomtatható, tájékoztatóért kattintson a képre:


A Centrometal SF/E 500 használati meleg víz tartály alapfelszereltsége:

 • Tartály test hálózati víz és recirkulációs csatlakozásokkal és 1 darab tisztító nyílással

 • 60 mm vastagságú PU hőszigetelés PVC külső burkolattal

 • 1 db hőcserélő spirál

 • Hőmérő merülőhüvellyel

 • Merülőhüvely mérőponttal

 • Magnézium anód 

 • 2 év gyártói garancia a tartály átrozsdásodására és víz szivárgásra​

FONTOS! A termék szállítási mérete, jellemzően a magassága, meghaladja a posta által elfogadott méretet. Emiatt a termék kiszállítása esetén egyedi szállítási díj számítás szükséges, melynek mértéke alapvetően a szállítási távolságtól függ. Kérjük az Ön szállítási címe esetén érvényes szállítási díj számításához hívja kollégáinkat a webáruházunk megadott telefonszámain.

Átfolyó fűtővíz mennyiség 3 m³/h
Hőcserélő csőspirál felülete 2,4 m²
Hőcserélő csőspirál űrtartalom 15,5 lit.
Hőcserélős spirál csatlakozók 1 col
Melegvíz teljesítmény 80°C 870 lit./h
Névleges hőteljesítmény 80 °C 35,3 kW
Tartály tömege 161 kg
Szélessége 750 mm
Magassága 1800 mm

Hasonló termékek