Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü
Ár:
25.900 Ft (20.394 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Centrometal ST-TD digitális szoba termosztát (ESBE TPW 114)

Ár:
25.900 Ft (20.394 Ft + ÁFA)
Menny.:db


A Centrometal ST-TD egy digitális szoba termosztát (ESBE TPW 114) három szintű szobahőmérséklet szabályozással, fűtő- és légkondicionáló berendezésekhez, rendszerekhez is.

Gyártó: Centrometal d.o.o.
Elérhetőség: 3 db raktáron
Várható szállítás: 2022. január 24.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek


Centrometal ST-TD digitális szoba termosztát (ESBE TPW 114)
Ez a készülék egy heti programozásra alkalmas termosztát három szintű szobahőmérséklet szabályozással, Komfort, Gazdaságos vagy OFF/Fagyvédelem üzemmódban, fűtő- és légkondicionáló rendszerekhez is. Szilárd és gáz tüzelésű vagy villany üzemű kazánok vezérlésére is alkalmas, de vegyes vagy hasábfa tüzelésű kazán esetén kizárólag a puffer tartály utáni fűtési kör működésének szabályzása lehetséges.

A készülék nagyméretű háttérvilágítású kijelzővel rendelkezik, amely minden szükséges információt megmutat a programozáshoz és alaphelyzetben a működés ellenőrzéséhez is.
Kezelőfelülete 7 különböző időprogram beállítását teszi lehetővé, a hét minden napjára. Az egymás utáni kapcsolások ideje minimum 30 perc 24 óra alatt, de ezzel a megoldással egy 24 órás nap minden 30 percére meghatározhatjuk, hogy a 3 hőmérsékleti érték közül melyiket vegyes figyelembe. Ezen felül a készülék lehetőséget nyújt a fagyvédelmi hőmérséklet, valamint az érzékelő offset beállítására is.

Falra szerelhető termosztát (nem szerelődobozba). Választható a °C vagy °F mértékegység, és az eszköz jelzi az elemek cseréjének szükségességét is.
Az elemek élettartamának növelése érdekében az eszköz 3 percenként vizsgálja szobahőmérsékletet. Alapfelszereltségben fagyásvédelmi funkcióval van ellátva, mely határhőmérséklete gyárilag 3 °C, azonban ez az érték állítható is 0,5-25 °C között. A kapcsolási vagyis az un. hiszterézis érték 0,1 és 5 °C között változtatható.

Optimalizált  működési mód választható, mely lehetővé teszi a fűtés vagy hűtés tervezett idő előtti bekapcsolását, így a helyiség már a tervezett időre eléri a beállított hőmérsékletet. A termosztát kiszámítja a tervezett hőmérséklet eléréséhez szükséges időt és ennek megfelelően előre bekapcsolja a fűtést. Ez az idő legfeljebb 60 perc lehet, és az előző 24 óra átlagos hőmérsékleti gradiensének alapján kerül kiszámításra.
Amennyiben szükséges, lehetőségünk van a szobatermosztát belső hőmérséklet szenzora által mért értékét +-5 °C-al 0,1 °C-onként megváltoztatni, ezzel korrigálható a termosztát nem megfelelő elhelyezéséből eredő leolvasási hiba.
A termosztáthoz csatlakoztatható egy külső szenzor, ami akár lehetővé tesz távolabbi pontokon történő mérést is. Ezt az értéket szintén +-5 °C-al 0,1 °C-onként meg lehet változtatni, ha szükséges.

A termosztát ún. takarítási és nyaralási programmal ellátott. A takarítási program 2 órán keresztül letiltja a fűtés indítását a nyitott nyílászárók miatti hőmérséklet csökkenés hatását kiküszöbölve. A nyaralási program pedig adott ideig felfüggeszti az aktív működési módot. Állítható 1-től 95 óra vagy 1-től 99 nap időtartamra.

A berendezés gyári értékek visszaállítása funkcióval rendelkezik. A termosztátot akár ki is lehet kapcsolni az OFF gomb megnyomásával (a fagyvédelmi funkció ilyenkor is aktív marad). Az automata működés mellett 24 órás kézi, illetve állandó kézi üzemmód is kiválasztható. A készülékhez telefon interfész is csatlakozatatható, mely gyakorlatilag külső jelre ki tudja kapcsolni a termosztátot, illetve bekapcsoláskor állandó kézi módra kapcsolva indítani tudja a fűtést.

A termosztát bekötéséhez egy 2 eres vezetéket elegendő a vezérelni kívánt eszközig elvezetni. A termosztátot a padló szinttől nagyjából 1,5 m magasságban célszerű elhelyezni, ahol átlagos a helység hőmérséklete, illetve lehetőleg ne kerüljön hőforrás (pl. radiátor, vagy pellet kandalló) közvetlen közelébe.

Műszaki jellemzők:
Energiaellátás: 2 x 1.5V, alkáli elem (AA), elemek élettartama >1 év
Háttérvilágítás kikapcsolás: 20 másodperccel az utolsó gomb lenyomása után automatikusan
Beállítási tartomány: komfort 5°C .. 40°C / gazdaságos 5°C .. 40°C
Aszimmetrikus eltérés: 0,1°C .. 5°C (alapértelmezett 0,2°C)
Fagyvédelem: OFF/0.5°C .. 25.0°C (alapértelmezett 3.0°C)
Offset belső érzékelő: ± 5.0°C. (alapértelmezett 0.0°C)
Offset távoli szonda: ± 5.0°C. (alapértelmezett 0.0°C)
Belső érzékelő típusa: NTC 10K Ohm ±1% @ 25°C
Távoli szonda típusa: (opcionális) NTC 10K Ohm ±1% @ 25°C
Pontosság: ±1.0°C
Eltérés: 0.1°C. ( 0.0°C .. 50.0°C) / 0.2°C. (-9.9°C .. -0.1°C)
Terhelhetőség és működés: 5(1) A - 250V ~ SPDT
Működés: ON/Off típusú folyamatos jel
Védelmi osztályozás: IP 30
Működés típusa: 1 CU
Túlfeszültségi kategória: II
Szennyezés foka: 2
Követési index (PTI): 175
Áramütés elleni védelem besorolása: II-s szigetelt
Névleges impulzusfeszültség: 2500V
Kézi ciklusok száma: 1.000
Automata ciklusok száma: 100.000
Software osztály: A
EMC vizsgálati feszültség: 3V
EMC teszt áram: 38mA
Távolság tűrés ’rövid’ hibamód kizárás: ±0,15mm
Nyomáspróba hőmérséklet: 75 °C
Működési hőmérséklet tartomány: 0°C .. +40°C
Tárolási hőmérséklet tartomány: -10 °C.. +50°C
Páratartalom határérték: 20% .. 80% RP (nem kicsapódó)
Burkolat anyaga: ABS+PC V0 önkioltó
Szín: Signal fehér (RAL 9003)
Garancia: 36 hónap

A termék megfelel az EMC 2014/30/UE és LVD 2014/35/UE szabványoknak.


Hasonló termékek