Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Kategóriák / Termékek

PELLET KÁLYHA, KAZÁN ÉS ÉGŐFEJ

PELLET TÜZELŐBERENDEZÉSEK

A mindennapi használat során pellet kályhát vagy más néven pellet kandallót, pellet égőfejet és pellet kazánt különböztethetünk meg. Mindhárom típus közös jellemzője, hogy kiemelkedő, 90%-95% közötti hatásfokkal működnek, mely az Ön számára gazdaságos üzemeltetést garantál. 
A pelletet egy minimum napi, de űrtartalomtól függően akár egy heti üzemelésre elegendő kapacitású pellet tartályba töltheti be. A tartályból a pellet, a hő vagy fűtési igényeknek megfelelő ütemezésben, egy elektromos motorral meghajtott kitároló csigával közvetlenül az égéstérbe vagy az égőfejbe jut.
A pellet begyújtását 
az elektromos gyújtópatron egy ventilátor által biztosított friss égési levegővel megtámogatva, teljesen automatikusan végzi. Az égéshez szükséges primer és szekunder égési levegő hozzáadását jellemzően egy változtatható fordulatszámú ventilátor, a hőigénynek megfelelően szintén önműködően biztosítja.
Amikor a lakás hőmérséklete eléri a beállított értéket, a pellet 
tüzelőberendezés, egy beépített vagy független szoba termosztát által vezérelve automatikusan kioltja magát.
A következő gyújtási és fűtési ciklus a hőigényeknek 
megfelelően, az Ön aktív közreműködése nélkül, az előzőekben részletezett lépésekben teljesen automatikusan indul. 
Az Ön kényelmét fokozza, hogy a legtöbb pellet tüzelésű berendezés ma már Wi-Fi (mobil applikáció) vagy GSM kapcsolaton keresztül is indítható, illetve működése szabályozható.