Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Kategóriák / Termékek

A leggyakrabban használt puffer tartályok hőszivattyús fűtési rendszerekbe

A leggyakrabban használt puffer tartályok hőszivattyús fűtési rendszerekbe

Miért érdemes zománcozott puffer tartályokat használni hőszivattyús rendszerekben, és hogyan járulnak hozzá a fenntartható energiafelhasználáshoz? Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk!

Az energiatakarékosság és a fenntarthatóság egyre fontosabbá válik a fűtés és hűtés terén. A hőszivattyús rendszerek ideális megoldást kínálnak a fenntartható fűtés és hűtés megvalósításához, de hatékony működésükhöz, a legtöbb gyártó ajánlása alapján elengedhetetlenek a fűtési rendszerbe beépített puffer tartályok. A hőszivattyú teljesítmény optimalizáláshoz, a működésének kiegyenlítéséhez a legtöbb esetben a kivitelezők hidraulikus váltót vagy puffer tartályt szerelnek a fűrési rendszerbe.


Milyen méretű puffer tartályok elérhetők a piacon?

Egy átlagos lakossági hőszivattyús rendszer puffer űrtartalom igénye 40 – 120 liter között változik, ettől nagyobb űrtartalmú tartályoknak nagyobb rendszerek és jellemzően 16 kW feletti hőszivattyú teljesítmény felett van jelentősége.

Hűtési és fűtési célú puffertartályok Áttekintő kínálat webáruházunkból:
[Hűtési és fűtési célú puffer tartályok]Fűtési pufferre vagy fűtési/hűtési puffer tartályra van szükség?

Amennyiben kizárólag fűtési célra használjuk a hőszivattyút, a fűtési puffer tartályok elégséges megoldást biztosítanak. Jellemzően alacsonyabb a szigetelésének a műszaki tartalma, így kedvezőbb az ára is a hasonló űrtartalmú fűtési / hűtési célú tartályokhoz képest. Kínálatunk kis űrtartalmú, fűtési puffer tartályokból
[Sunsystem PSM W 50-100 sorozat]


A fűtési/hűtési tartályok már speciális párazáró szigeteléssel szállítottak, annak érdekében, hogy hűtési felhasználás esetén ne csapódjon le pára a tartály külső felületén, amikor alacsony hőmérsékletű vizet keringtetünk a rendszerben. Amennyiben kombinált a felhasználási cél, az esetleges páralecsapódás és vízfolyás elkerülése, illetve a tartály hosszabb élettartama érdekében, érdemes a hűtési/fűtési puffer tartályokat telepíteni a rendszerbe.Zománcozott, sima szénacél vagy rozsdamentes puffer tartályt?

Az eltérő kivitelezői és tulajdonosi elvárásoknak megfelelően, többféle hűtési/fűtési puffer tartály is elérhető a piacon. Vélhetően a valamivel kedvezőbb árak következtében a leggyakrabban vásárolt ilyen típusú tartályok a sima szénacél tartályok, melyek nem rendelkeznek semmilyen belső felület védelemmel. Fontos, hogy a korszerű fűtési rendszerek zárt rendszerek, feltöltés után néhány nappal a vízben oldott oxigén leválasztásra kerül a fűtővízből, és ezután oxigén jelenlétének hiányában, normál felhasználási feltételek mellett, a tartályok belső felületén oxidáció kialakulásának nincsenek meg a feltételei.
Kínálatunk: 

[Szénacél puffer tartályok]


 A fentiek ellenére jelentős igény van a zománcozott belső felület és anód védelemmel rendelkező pufferek és az anyagában is rozsdamentes INOX puffer tartályok beépítésére is. Előnye ezeknek a tartályoknak, az elvi szinten mindenképpen hosszabb élettartam, illetve hogy ezek a tartályok a belső felületvédelemnek köszönhetően, elektromos fűtőbetéttel kiegészítve, akár elektromos vízmelegítőként is használhatók.


Webáruházunk kínálata fentiekből:

 

[Zománcozott puffer tartályok 50-2000 liter űrtartalomban]

[INOX rozsdamentes puffer tartályok 50-100 liter űrtartalomban]

Fali vagy padlón álló, függőleges vagy vízszintes telepítésre?

Az eltérő telepítési lehetőségeknek megfelelően a hűtési / fűtési pufferek elérhetők függőleges és vízszintes fali telepítésre is alkalmas kialakításban.

Vízszintes fali telepítésre alkalmas puffer tárolók kínálatunkból:
[Eldom BCE 60-120]

A legelterjedtebb változatok a 30-100 liter űrtartalomban, függőleges fali és padlón álló telepítésre egyaránt alkalmas kialakítású puffer tartályok.Végül egy Jolly Joker a kínálatban.


 

Létezik egy kimondottan a hőszivattyús fűtési rendszerekhez kialakított kombinált tartály is a piacon, amely egymás fölé épített puffer tartályból és fölé épített, 1 db extra nagy hőcserélővel rendelkező indirekt használati meleg víz tartályból áll. A két tartály között, illetve a tartályok külső felületén kemény PU szigeteléssel. 

[Sunsystem SWP H 250/60]

 5 gyártó. Széles termék kínálat, az előbbiekben részletezett variációkban.
Bővebb tájékoztatásért, kérjük keresse kollégánkat a megadott elérhetőségeken!

30/284-5365 vagy 79/468-890