Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü
Ár:
790.900 Ft (622.756 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

SENKO C-25 - vegyestüzelésű "sparherd" kazán beépített sütővel (szürke)

Ár:
790.900 Ft (622.756 Ft + ÁFA)
Menny.:db
SENKO C-25 (25 kW) vegyes tüzelésű "sparherd" kazán beépített sütővel (szürke)
A SENKO C-25 egy vegyestüzelésű, központi fűtési rendszerre köthető, konyhai főzőlappal valamint beépített sütővel ellátott, fűtésre, használati melegvíz előállításra és főzésre hasznosítható 25 kW összesített teljesítményű A energia osztályú ún. "sparherd" kazán.
A fűtési hő leadása a felső főzőlapon keresztül, a tüzelőberendezés helységében, külön fűtőtest beépítése nélkül is megvalósul.
A gazdaságos nyári és téli használat érdekében a tüzelőrostély magassága két pozícióba könnyen átállítható (nyári és téli tüzelési mód = téli mód - központi fűtési rendszer és főzőlap/sütő fűtés, vagy nyári mód - kizárólag a főzőlap/sütő fűtése).
Gyártó: SENKO
Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
Várható szállítás: 2023. október 24.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek


SENKO C-25 (25 kW) vegyes tüzelésű "sparherd" kazán beépített sütővel (szürke)

A SENKO C-25 egy vegyestüzelésű, központi fűtési rendszerre köthető, konyhai főzőlappal valamint beépített sütővel ellátott, fűtésre, használati melegvíz előállításra és főzésre hasznosítható 25 kW összesített teljesítményű, látható lángtérrel rendelkező ún. "sparherd" kazán.
A kazán alapfelszereltségben szürke színű külső lemez burkolattal szállított.
A fűtési hő leadása a felső főzőlapon keresztül, a tüzelőberendezés helységében, külön fűtőtest beépítése nélkül is megvalósul.

A gazdaságos nyári és téli használat érdekében a tüzelőrostély magassága két pozícióba könnyen átállítható (nyári és téli tüzelési mód = téli mód - központi fűtési rendszer és főzőlap/sütő fűtés, vagy nyári mód - kizárólag a főzőlap/sütő fűtése).

 

Kérem tekintse meg új katalógusunkat! Kattintson a képre:

SENKO katalógus 2021A volt Jugoszlávia területén, Ausztriában vagy dél Németországban elterjedt és a mai napig nagy népszerűségnek örvendő kazánok megnevezése eredetileg sparherd. A német nyelvű elnevezésének megfelelően takarékos tűzhelyként Magyarországon is elterjedt, elsősorban a kizárólag az adott helység megfűtésére, sütésre és főzésre kialakított változatban.
A vízteres változatok, melyek központi fűtési rendszerre csatlakoztatva nem csak a fűtés, de akár indirekt használati meleg víz tartályon keresztül a lakás használati melegvíz ellátását is képesek biztosítani, az utóbbi években kerültek hazánkban is az érdeklődés központjába.
A hazai köznyelv az eredeti sparherd mellett a sparhert, sparhelt, sparheld és a spalhelt változatokat is használja, de valójában mindegyik ugyanazt az eszközt takarja.
Napjainkra ezen eszközök megjelenése és kiviteli minősége is jelentős fejlődésen ment keresztül és a vízteres sparheltek sok esetben a mellet, hogy a teljes ingatlan fűtését ellátják, megjelenésüknek, a látható lángtérnek köszönhetően lakásaink kiemelt helyére kerülnek.


A 25 kW összteljesítményben készülő acéllemez kazán, hőteljesítményéből 18 kW-ot a vízoldalon, a központi fűtési rendszeren keresztül, míg a fennmaradó 7 kW-ot a kazán helységében főzőlapon illetve a sütőn keresztül adja le. A kazán jobbos vagy balos kémény csatlakoztatással (illetve ezzel összhangban, jobb vagy bal oldali tűztérrel) rendelhető. A füstgáz csatlakozás alap felszereltségben a kazán adott oldalán hátul és oldalt áll rendelkezésre, a felső, főzőlapon keresztüli füstgáz elvezetés felárért rendelhető.

A megfelelően méretezett fűtőberendezés, nem kizárólag a főzéshez és a konyha fűtéséhez biztosít elegendő hőenergiát, de nyitott vagy zárt fűtési rendszerhez csatlakoztatva, az ingatlan többi helységének a fűtését is képes ellátni. Méretezésével és korszerű megjelenésével a normál konyhabútorok pult magasságához jól illeszthető (85 cm a talajszinttől mért magasság), de más helységekbe is elhelyezhető, ahol adott a közvetlen kéményre csatlakoztatás lehetősége.
Az égőrostély magasságának állítását lehetővé tevő beépített mechanizmusnak köszönhetően fűtési szezonon kívül is biztosított a sütéshez és főzéshez szükséges hő a teljes központi fűtési rendszer felfűtése nélkül.

A nagy belső szélességű sütőben a normál méretű tepsik és edények is használhatók, a sütőtér 360 mm széles, 260 mm magas és 460 mm mély. A 8 mm vastagságú főzőlap 860 mm széles, mélysége pedig 445 mm. A kényelmes konyhai munkáját támogatja a sütő tűzálló üvegajtaja és az üvegajtóra szerelt hőmérő.

A kazán alapfelszereltségének része a beépített termikus biztonsági hőcserélő és a termikus biztonsági szelep csatlakoztatásának előkészítése (a termikus biztonsági szelepet külön szükséges megrendelni), melynek köszönhetően a kazánt zárt fűtési rendszerhez is csatlakoztathatja.
A sparhelt kazán az égési levegő nyílás szabályzásához egy automatikus működésű primer égési levegő szabályzóval (huzatszabályzó) szállított, illetve az égés hatásfokának maximalizálása érdekében egy kézi működtetésű szekunder égési levegő szabályzóval is felszerelt.

A kazán égésterének szélessége 275 mm, a mélysége 430 mm, az űrtartalma téli üzemmódban 62,08 liter. Egy feltöltéssel hozzávetőleg 6 kg szárad fa helyezhető be az égéstérbe. A tüzeléshez használt fa szárításához, a spalhelt kazán egy 15 kg fának elegendő űrtartalmú, fiókos rendszerű előszárítóval is felszerelt.

A kazán kéményhez való csatlakoztatása jobb vagy bal oldali kialakítással (ezt kérjük a megrendeléskor a megjegyzés rovatba feltüntetni), a kazán hátsó, oldalsó vagy felső kivezetésű füstgáz csatlakozásán keresztül lehetséges (a felső kivezetés feláras). A kazán alapfelszereltségét képezi a kazán hőmérő és a huzat szabályzó is.
A kazán gyártása az EN 12815 szabványnak megfelelően történt.

SENKO C-25 útmutató, termékismertető és ErP címke (kattintson a lenti képekre):

SENKO C-25 használati útmutató    SENKO C-25 termékismertető adatlap    SENKO C-25 ErP címke

SENKO C-25 kazán méretei (kattintson a lenti képre):

SENKO C-25 méretek


SENKO C-25 (25 kW) vegyes tüzelésű vízteres „sparherd” kazán legfontosabb jellemzői: 

 • főzéshez, sütéshez, a konyha fűtéséhez, és központi fűtési rendszeren keresztül az ingatlan többi helységének a fűtésére valamint használati meleg víz előállításra is alkalmas (HMV előállításhoz indirekt HMV tartály szükséges)

 • megfelelően méretezett égéstérnek és füstgáz járatok számának köszönhetően a felső főzőlapján keresztül hatékony főzési és fűtési hőcsere valósul meg

 • tüzelőrostély pozíciónak megváltoztatásával, a főzőlapon/sütőben való főzés/sütés a fűtési időszakon kívül is biztosított

 • nagy belső szélességű sütőben a normál méretű tepsik és edények is használhatók

 • méretezésével és korszerű megjelenésével a normál pult magasságú konyhabútorokhoz jól illeszthető

 • a termikus biztonsági szeleppel kiegészítve, a beépített termikus biztonsági hőcserélőnek köszönhetően a kazán zárt fűtési rendszerhez is csatlakoztatható

 • nagyméretű ajtónak köszönhetően nagyobb méretű fahasábok is eltüzelhetők (maximum 43 cm hosszúságig), illetve a nagyobb ajtó méret megkönnyíti a kazán tisztítását

 • takarékos és környezetbarát

 • beépített gyári huzatszabályzó és a kazán hőmérséklet kijelző


A kazánok kétféle kialakításban készülnek:

 • SENKO C-25 – jobbos kialakítású változat (jobb oldali füstcső csatlakozás és tűztér)

 • SENKO C-25 – balos kialakítású változat (jobb oldali füstcső csatlakozás és tűztér)


A kazán alapfelszereltsége:

 • kazántest, ásványi gyapot hőszigeteléssel és szürke színű burkolattal, beépített sütővel

 • termikus biztonsági szelep felszerelésére előkészített kazántest

 • beépített termikus biztonsági hőcserélő

 • tisztító és hamuzó eszközök

 • magyar nyelvű kezelési utasítás

 • gyári huzatszabályozó

 • beépített kazán hőmérséklet kijelző

 • 3 év gyártói garancia a kazántest átrozsdásodására és a hegesztési minőségre


A kazán üzemeltetéséhez szükséges fűtési rendszer kiegészítők:

 • Kötelező - (zárt fűtési rendszer) termikus biztonsági szelep, biztonsági szelep (3 bar), zárt tágulási tartály; (nyitott fűtési rendszer) nyitott tágulási tartály

 • Ajánlott - manuális 4 utas keverőszelep vagy 3 utas 60 °C-os hőmérséklet visszaemelő szelep és hőmérő az előremenő vezetéken


Rendelhető kiegészítők:

 • jobbos vagy balos kialakítás (ezt a megrendeléskor kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni)

 • a főzőlapon keresztül vezetett feláras felső (jobb vagy bal oldali) füstgáz csatlakozás

 • feláras SCHOTT CERAN kerámia főzőlap

Összesített hőteljesítmény 25 kW
Vízoldali hőteljesítmény 18 kW
Hőteljesítmény a főzőlapon keresztül 7 kW
Víztartalom a kazánban 20 lit.
Füstgázcsonk átmérő 130 mm
Felső ajtó méret 200x260 mm
Kémény huzat igény 12 Pa
MAXIMÁLIS ÜZEMI NYOMÁS 3 bar
Sütő méretek sz/m/m 360 mm
Előremenő vezeték mérete 1 col
Max. üzemi hőmérséklet 85 °C
Visszatérő vezeték mérete 1 col
Kazán tömeg 235 kg
Kazán mélység 640 mm
Kazán magasság 850 mm
Kazán szélesség 1000 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Árukereső.hu Árukereső.hu