Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü
Ár:
426.000 Ft (335.433 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

SENKO SG-90 (7,5 kW) vegyestüzelésű sparherd kazán beépített sütővel (bordó színű)

Ár:
426.000 Ft (335.433 Ft + ÁFA)
Menny.:db
SENKO SG-90 (7,5 kW) vegyes tüzelésű sparherd kazán beépített sütővel
A SENKO SG-90 egy vegyestüzelésű, konyhai főzőlappal valamint beépített sütővel ellátott, fűtésre és főzésre hasznosítható 7,5 kW összesített teljesítményű A energia osztályú ún. "sparherd" kazán.
A fűtési hő leadása a felső főzőlapon, illetve a lángtér üvegajtaján keresztül, a tüzelőberendezés helységében, külön fűtőtest beépítése nélkül valósul meg.
 
Gyártó: SENKO
Elérhetőség: 1 db raktáron
Várható szállítás: 2021. november 04.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek


SENKO SG-90 (7,5 kW) vegyes tüzelésű sparherd kazán beépített sütővel

A SENKO SG-90 egy vegyestüzelésű, konyhai főzőlappal valamint beépített sütővel ellátott, fűtésre és főzésre hasznosítható 7,5 kW összesített teljesítményű, látható lángtérrel rendelkező ún. "sparherd" kazán. Energia hatékonysági osztály A, hatásfok 72%.
A kazán alapfelszereltségben bordó színű külső lemez burkolattal szállított.

 

A volt Jugoszlávia területén, Ausztriában vagy dél Németországban elterjedt és a mai napig nagy népszerűségnek örvendő kazánok megnevezése eredetileg sparherd. A német nyelvű elnevezésének megfelelően takarékos tűzhelyként Magyarországon is elterjedt, elsősorban a kizárólag az adott helység megfűtésére, sütésre és főzésre kialakított változatban.
A vízteres változatok, melyek központi fűtési rendszerre csatlakoztatva nem csak a fűtés, de akár indirekt használati meleg víz tartályon keresztül a lakás használati melegvíz ellátását is képesek biztosítani, az utóbbi években kerültek hazánkban is az érdeklődés központjába.
A hazai köznyelv az eredeti sparherd mellett a sparhert, sparhelt, sparheld, spalheld és a spalhelt változatokat is használja, de valójában mindegyik ugyanazt az eszközt takarja.
Napjainkra ezen eszközök megjelenése és kiviteli minősége is jelentős fejlődésen ment keresztül és a vízteres sparheltek sok esetben a mellet, hogy a teljes ingatlan fűtését ellátják, megjelenésüknek, a látható lángtérnek köszönhetően lakásaink kiemelt helyére kerülnek.


Az SG-90 fűtési hő leadása a felső főzőlapon, illetve a lángtér magas hőállóságú üvegajtaján keresztül, a tüzelőberendezés helységében valósul meg. A sparherd központi fűtési rendszerre nem csatlakoztatható.


A sparhelt alapfelszereltségben jobb vagy bal oldali kémény csatlakoztatásra előkészített (a megrendeléskor kérjük valamelyiket feltüntetni a megjegyzés rovatban). A füstgáz csatlakozás a kazán adott oldalán hátul és oldalt áll rendelkezésre, attól függően hogy melyik kialakítást választottuk, a felső, főzőlapon keresztüli füstgáz elvezetés felárért rendelhető.

A megfelelően méretezett fűtőberendezés a főzéshez és elsősorban a konyha fűtéséhez biztosít hőenergiát. Méretezésével és korszerű megjelenésével a normál konyhabútorok pult magasságához jól illeszthető, de más helységekbe is elhelyezhető, ahol adott a közvetlen kéményre csatlakoztatás lehetősége. A spalhelt alapfelszereltségben 850 mm magasággal szállított, de a felszereltség részét képező 4 db állítható lábbal 920 mm magasságig beállítható.

A nagy belső szélességű sütőben a normál méretű tepsik és edények is használhatók, a sütőtér 400 mm széles, 230 mm magas és 440 mm mély. A 8 mm vastagságú főzőlap 817 mm széles, mélysége pedig 492 mm. A kényelmes konyhai munkáját támogatja a sütő tűzálló üvegajtaja és az üvegajtóra szerelt hőmérő.

A sparhelt kazán az égési levegő nyílás szabályzásához egy automatikus működésű primer égési levegő szabályzóval (huzatszabályzó) szállított, illetve az égés hatásfokának maximalizálása érdekében egy kézi működtetésű szekunder égési levegő szabályzóval is felszerelt.

A kazán égésterének szélessége 205 mm, a mélysége 425 mm, az űrtartalma 27,4 liter. Egy feltöltéssel hozzávetőleg 3 kg szárad fa helyezhető be az égéstérbe. A tüzeléshez használt fa szárításához, a spalhelt kazán egy 15 kg fának elegendő űrtartalmú, fiókos rendszerű előszárítóval is felszerelt.

A kazán kéményhez való csatlakoztatása jobb vagy bal oldali kialakítással a kazán hátsó, oldalsó vagy felső kivezetésű füstgáz csatlakozásán keresztül lehetséges (a felső kivezetés feláras). A kazán alapfelszereltségét képezi a kazán hőmérő és a huzat szabályzó is. A jobb vagy bal oldali kémény csatlakozását minden esetben az eszközzel szemben állva szükséges meghatározni.
A kazán gyártása az EN 12815 szabványnak megfelelően történt.


SENKO SG-90 (7,5 kW) vegyes tüzelésű sparherd kazán legfontosabb jellemzői: 

 • főzéshez, sütéshez, az eszköz helységének fűtéséhez kialakított sparhelt kazán

 • megfelelően méretezett égéstérnek és füstgáz járatok számának köszönhetően a felső főzőlapján keresztül hatékony főzési és fűtési hőcsere valósul meg

 • nagy belső szélességű sütőben a normál méretű tepsik és edények is használhatók

 • méretezésével és korszerű megjelenésével a normál pult magasságú konyhabútorokhoz jól illeszthető (850 - 920 mm)

 • nagyméretű ajtónak köszönhetően nagyobb méretű fahasábok is eltüzelhetők (maximum 42 cm hosszúságig), illetve a nagyobb ajtó méret megkönnyíti a kazán tisztítását

 • takarékos és környezetbarát

 • beépített gyári huzatszabályzó és a kazán hőmérséklet kijelzőA kazánok kétféle kialakításban készülnek:

 • SENKO SG-90 – jobb oldali füstgáz csatlakoztatásra előkészített változat (oldalsó és hátulsó csatlakoztatás lehetséges)

 • SENKO SG-90 – bal oldali füstgáz csatlakoztatásra előkészített változat (oldalsó és hátulsó csatlakoztatás lehetséges)

Kérem tekintse meg új katalógusunkat! Kattintson a képre:A kazán alapfelszereltsége:

 • kazántest, ásványi gyapot hőszigeteléssel és bordó színű lemez burkolattal, beépített sütővel

 • tisztító és hamuzó eszközök
 • magyar nyelvű kezelési utasítás

 • gyári huzatszabályozó

 • beépített kazán hőmérséklet kijelző

 • 3 év gyártói garanciaRendelhető kiegészítők:

 • a főzőlapon keresztül vezetett feláras felső (jobb vagy bal oldali) füstgáz csatlakozás

 • az alapfelszereltségű bordó színű burkolat helyett felár nélkül krém vagy szürke színben is rendelhető, illetve csökkentett áron matt INOX lemez burkolattal is elérhető


   

Összesített hőteljesítmény 7 kW
Hőteljesítmény a főzőlapon keresztül 7 kW
Füstgázcsonk átmérő 120 mm
Felső ajtó méret 165x230 mm
Kémény huzat igény 12 Pa
Sütő méretek sz/m/m 400 mm
Előremenő vezeték mérete - col
Visszatérő vezeték mérete - col
Kazán tömeg 170 kg
Max. üzemi nyomás - bar
Kazán mélység 650 mm
Kazán magasság 850 mm
Kazán szélesség 900 mm

Hasonló termékek