Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Kategóriák / Termékek
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.
SUNSYSTEM SON 1000 indirekt használati melegvíz tartály (1000 liter) - 2 hőcserélővel
1.214.000 Ft (955.906 Ft + ÁFA)
Menny.:db

SUNSYSTEM SON 1000 indirekt használati melegvíz tartály (1000 liter) - 2 hőcserélővel

1.214.000 Ft (955.906 Ft + ÁFA)
Menny.:db

SUNSYSTEM SON 1000 álló kialakítású, használati melegvíz előállításra és tárolásra kialakított, titán zománcozott belső felület védelemmel ellátott acél tartály. Beépített 2 db hőcserélő spirállal, felárért rendelhető elektromos fűtőbetéttel, katód/anód típusú vízkő elleni védelemmel.
 

Gyártó: Sunsystem (NES Ltd.)
Elérhetőség: Rendelhető, száll. 30 munkanap
Várható szállítás: 2024. január 15.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek


SUNSYSTEM SON 1000 indirekt használati meleg víz tartály 2 db hőcserélővel

Titán zománc belső felület védelemmel ellátott, használati meleg víz előállításra és tárolásra kialakított tároló (HMV), a tartály testbe beépített 2 db nagy hőátadó felületű csőspirál hőcserélővel. 1000 liter űrtartalommal, 50 mm kemény PU szigeteléssel, külső PVC burkolattal, és maximum 10 bar nyomású hálózati rendszerbe való üzemeltetésre.


FONTOS!
A termék szállítási mérete, jellemzően a magassága, meghaladja a posta által elfogadott méretet. Emiatt a termék kiszállítása esetén egyedi szállítási díj számítás szükséges, melynek mértéke alapvetően a szállítási távolságtól függ. Kérjük az Ön szállítási címe esetén érvényes szállítási díj számításához hívja kollégáinkat a webáruházunk megadott telefonszámain.


A tartályba bevezetett nagy hőátadó felülettel bíró, csőspirál alakú hőcserélőkön keresztül a kazán fűtési meleg vize, és más hőforrás, például napkollektor hője is hasznosítható. Az SON 1000 indirekt HMV tartály recirkulációs csatlakozással és ellenőrző nyílással felszerelt, illetve minden egyes csatlakozó belső menetes kialakítású.
Az SON tartály felárért, 8 bar-os biztonsági szeleppel szállított.

GYIK = gyakran ismételt kérdések a SUNSYSTEM SON 1000 indirekt használati meleg víz tartályokhoz

 

Használati meleg víz előállítás gyorsan és indirekt módon. A 750 literes űrtartalomhoz tartozó 2,7 m2 és 1,9 m2 felületű és 16,65 liter illetve 11,72 liter űrtartalmú hőcserélő spirálnak köszönhetően, egyszerre két független hőforrás hőjét is használhatja használati meleg víz előállításra. A rendszer kapacitása egy sok tagú család, kisebb panzió, üzem, vagy iroda használati meleg víz igényét is biztonsággal kiszolgálja.
Az indirekt használati meleg víz tartály a beépített csőspirálokon keresztül, egy kazánból és egy napkollektorból származó hőt képes használati meleg vízzé átalakítani. A hőcserélő spirálok nagyméretű hőleadó felületének köszönhetően, a rajta átkeringő forró víz felmelegíti az azt körbe vevő hálózati vizet, és gyors, akár órán belüli felfűtést is biztosíthat. Köszönhető ez annak, hogy a csőspirálokon átkeringetett meleg víz jellemzően nagyobb teljesítményű hőtermelő berendezésből származik.
Igény esetén a tartály rendelhető 3-7,5 kW teljesítményű elektromos fűtőbetéttel, mely alternatív beépített hőforrást jelentő elektromos teljesítmény mindenképpen hosszabb idejű felfűtés alatt képes a belépő alacsonyabb hőmérsékletű hálózati vízből 50-60 °C hőmérsékletű használati meleg vizet előállítani.


Az indirekt hőátadást biztosító, vékony falú hőcserélő spirálok, nagy felületükkel és űrtartalmukkal gyors és hatékony felfűtést tesznek lehetővé. A tartály test alsó felén elhelyezett nagyobb felületű és a tartály felső részén lévő hőcserélő a közvetlen környezetében felmelegíti a tartályban lévő hálózati vizet. A felmelegített víz felfelé áramlik, a hidegebb minden esetben annak a helyére. A két különálló hőcserélő a tartály alsó és felső részén is biztosítja a melegítést, mely különösen egyenletes és gyors felfűtést garantál.
A hőcserélő spirál viszonylag alacsony hőmérsékletének köszönhetően folyamatos használat mellett sem alakul ki vízkő a hőcserélők felületén.


A SUNSYSTEM SON indirekt használati meleg víz tartály a vásárlástól számított 3 év teljes körű garanciával rendelkezik a tartálytest és hőcserélő hegesztési minőségére, átrozsdásodásra. A SUNSYSTEM SON 1000 indirekt HMV tartály legfontosabb tulajdonságai:

 • A HMV tartály test alacsony széntartalmú 3,5 mm vastagságú acél lemezből, a külső PVC burkolat alatt, 100 mm vastagságú levehető lágy PU hőszigeteléssel szállítva.

 • A tartály a titánium zománc belső tartály felület védelemnek, és a katód/anód típusú vízkő kialakulás elleni védelem alkalmazásának köszönhetően a legszigorúbb higiéniai és minőségi elvárásoknak is megfelel.

 • A tartály minőség ellenőrzése során a gyártási folyamat végén a tartály test esetében 15 bar, míg a hőcserélők esetében 25 bar teszt nyomást alkalmaznak, melynek köszönhetően a termék megbízható, és használata biztonságos.

 • A tartály test maximális üzemi hőmérséklete 95°C, maximális üzemi nyomása 10 bar, a hőcserélő maximális üzemi hőmérséklete 110°C, maximális üzemi nyomása 16 bar.

 • A SUNSYSTEM SN sorozat tartályai ún. recirkulációs csatlakozással felszereltek, melynek köszönhetően, a recirkulációs ág kiépítése után a meleg víz folyamatosan rendelkezésre áll a csap előtt. Így meleg víz kivétel előtt nem szükséges a vezetékben lévő hideg vizet kiengedni, amíg megérkezik a meleg víz.
  (a recirkulációs ághoz szükséges keringető szivattyú nem része a tartálynak)

 • Felárért rendelhető egy kiegészítő szett, mely egy 8 bar-os túlnyomás elleni biztonsági szelepből, egy tartály hőmérőből, egy további merülő mérő hüvelyből (pl. a kazán vezérlés hőmérséklet érzékelője számára), valamint 3 db állítható lábból áll. (lásd lent a Kapcsolódó termékeket)

 • Igény esetén, felárért a tartály test 3/4,5/6/7,5 kW teljesítményű elektromos fűtő betéttel is rendelhető.  


Fontos szempont az indirekt HMV tartály kettős hőforrás logikájának megértéséhez (hőcserélő spirál vs. fűtőbetét), hogy az elektromos fűtőbetétek viszonylag kis teljesítménnyel bírnak, így csak több óra alatt tudják a tartályból felhasznált meleg vizet pótolni (pl. éjszakai áram felhasználási lehetőség). Míg a hőcserélőn keresztül átkeringetett meleg víz, gyorsabb felfűtést és meleg víz pótlást biztosítanak.

A berendezés az energia felhasználás alapján a "C" energia osztályba tartozik.

Letölthető dokumentumok (a letöltéshez kattintson a lenti képekre):

Műszaki adatok    Használati útmutató    CE    ErP


A SUNSYSTEM SON 1000 használati meleg víz tartály alapfelszereltsége:

 • 1000 liter űrtartalmú acél tartály test és 2 db hőcserélő spirál

 • tartály test hálózati víz és recirkulációs csatlakozásokkal, illetve alsó/oldalsó elhelyezésű tisztító nyílással és leeresztő csatlakozóval

 • 50 mm PU hőszigetelés és PVC külső borítás

 • 3 év gyártói garancia a tartály átrozsdásodására és víz szivárgásra

FONTOS! A termék szállítási mérete, jellemzően a magassága, meghaladja a posta által elfogadott méretet. Emiatt a termék kiszállítása esetén egyedi szállítási díj számítás szükséges, melynek mértéke alapvetően a szállítási távolságtól függ. Kérjük az Ön szállítási címe esetén érvényes szállítási díj számításához hívja kollégáinkat a webáruházunk megadott telefonszámain.

Tartály tömege 315 kg
Mélysége 1050 mm
Szélessége 1050 mm
Magassága 2050 mm
MAXIMÁLIS ÜZEMI NYOMÁS 10 bar
Max. üzemi hőmérséklet 95 °C

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Árukereső.hu Árukereső.hu