Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Sunsystem TDA E 300 literes hőszivattyús meleg víz tartály (A+)

Sunsystem TDA - E 300 literes hőszivattyús használati meleg víz tartály, A+ energia hatékonysági besorolással. Hatékony és gazdaságos háztartási meleg víz előállítás 3,4-es COP értékkel. Levegő-víz típusú hőszivattyú. 5 év gyártói garanciával.
Gyártó: Sunsystem (NES Ltd.)
Elérhetőség: Bizonytalan ideig nem rendelhető
Várható szállítás: 2023. november 06.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Sunsystem TDA - E 300 literes hőszivattyús használati meleg víz tartály (A+)

A levegő-víz típusú hőszivattyúval ellátott meleg víz tároló a tartályban lévő víz felmelegítéséhez szükséges energia 70%-át a levegőben korlátlan mennyiségben rendelkezésre álló energiából nyeri. Ezzel a környezetbarát technológiával a tárolóban lévő vizet max. 60°C-ra melegítheti fel úgy, hogy 1 kWh villamos-energia felhasználásával 3,4 kWh hő-energiát állítunk elő. A gyakorlatban, és a szabvány szerinti számítás alapján, a hőszivattyú működése közben, 440 Watt elektromos áram felhasználásával 1850 Watt hőenergiát állít elő. 

Az A+ energia hatékonysági besorolás alapján a Sunsystem TDA - S hőszivattyús használati meleg víz tartályok üzemeltetéséhez "H" tarifa igényelhető, mely mintegy 30%-al alacsonyabb villamosáram egységárat jelent a mindennapok használata során.

Arra az esetre, ha a hőszivattyú a környezetében lévő alacsonyabb hőmérséklet miatt nem tud elégéség mennyiségű vizet a szükséges gyorsasággal felmelegíteni, vagy időszakosan nagyobb meleg víz mennyiségre van szüksége, és a hőszivattyú teljesítménye rövid távon nem elégséges, a TDA - S tartály alapfelszereltségben beépített 2 db 1000 Watt hőteljesítményű elektromos fűtőelemmel felszerelt. Ezzel a megoldással a hőszivattyú szabvány szerint számított 1850 Watt névleges teljesítménye a fűtőelemek teljesítményével kiegészítve összesen 3850 Watt. 


Az energiatakarékos és környezetbarát meleg víz készítéssel párhuzamosan a hőszivattyús forróvíz tárolóhoz csatlakoztatott légtechnika lehetővé teszi egy lakás szellőztetését, páramentesítését, vagy akár a klimatizálását is. A hőszivattyú működése közben keletkező 400-500 m3/h tömegáramú hideg levegőt célszerű kivezetni az épületből. Üzemelés során a berendezés és a csatlakozó légtechnikai kiegészítők együttes zajszintje maximum 61 dB. 

A hőszivattyú működéséhez minimum -7°C és maximum 35°C fokos hőmérsékletű levegő szükséges. A hőszivattyú fagymentesítését a beépített forró gáz visszavezetés biztosítja.  Hogyan nyerünk energiát a levegőből?

 • Párologtatás:
  Beáramlik a meleg levegő. A hűtőközeg folyékony és alacsony hőmérsékletű, így elnyeli a hőt. A hőmérséklet változásától halmazállapotot vált, elpárolog.

 • Sűrítés:
  A kompresszor a gázt összenyomja és továbbítja a rendszer többi eleméhez.

 • Cseppfolyósítás:
  A beltéri egységben található hőcserélőben a gáz átadja hőenergiáját, az energia vesztés hatására újra cseppfolyóssá válik, kondenzálódik.

 • Oldódás:
  Egy expanziós szelepen keresztül a hűtőközeg a kinti hőmérsékletnél alacsonyabb hőmérsékletűre hűl le. Kiáramlik a száraz hideg levegő.
  És kezdődik a folyamat elölről.


Hova javasoljuk a Sunsystem TDA - E hőszivattyúkat?:

 • Háztartásokban pincébe, kamrába, gépészeti helyiségekbe és mosókonyhába ahol hűtőből, ruhaszárítóból vagy a mosógépből keletkezett hőmennyiséget tudja használni a berendezés. A készülék működése során hűti és párátlanítja az adott helyiséget. Ezekbe a helyiségekbe a levegő áramlását biztosítani kell

 • Konyhákba, ahol extra hőmennyiség termelődik és a készülék még a helyiség hűtéséről is gondoskodik.


GYIK = gyakran ismételt kérdések a 
Sunsystem TDA - E 300 literes hőszivattyús meleg víz tartályról:

 
 
A rendszer 8 - 12 fő kényelmes és energiatakarékos meleg víz ellátását biztosítja.


Sunsystem TDA - S tartályok névleges elektromos áram fogyasztása 1850 Watt. Így a hőszivattyú bármely meglévő, egy fázisú (230 Volt / 50 Hz) elektromos hálózatra, minden további kiegészítés vagy átalakítás nélkül csatlakoztatható.

 
Sunsystem TDA - E tartályok 1"-os belső menetes szabvány kialakításúak, a meglévő hálózathoz csatlakoztatásuk egyszerű akár házilag is kivitelezhető.Sunsystem TDA - E tartályok ún. recirkulációs csatlakozással felszereltek, melynek köszönhetően, a recirkulációs ág kiépítése után a meleg víz folyamatosan rendelkezésre áll a csap előtt. Így meleg víz kivétel előtt nem szükséges a vezetékben lévő hideg vizet kiengedni, amíg megérkezik a meleg víz. Így nem csak energiát, de felhasznált víz mennyiségét is csökkenthetjük.


Sunsystem TDA - E tartályok 2 darab 1000 W-os fűtőbetéttel rendelkeznek, így amennyiben szükséges, rövid időn belül tudják biztosítani a használati meleg vizet amire szüksége lehet.

 

Sunsystem TDA - E tartályba akár "H" tarifájú elektromos áramot is be lehet kötni, mely mintegy 30%-al alacsonyabb villamosáram egységárat jelent a mindennapok használata során.
 


Sunsystem TDA - E tartályokra 5 év gyártói garancia van a tartály test átrozsdásodására és 2 év garancia az elektromos részegységek működésére.


Sunsystem TDA - E tartályok hűtőköri része, hőszivattyús rendszere, zárt rendszerű kialakításúak. Nincs szükség szakemberre a beüzemelésükhöz. Ezt akár Ön is el tudja végezni. Csak a szabványos kialakítású víz és elektromos csatlakozásokat kell a helyi hálózathoz kapcsolni.Energia hatékonysági besorolás / osztályozás

 • Az EU megfelelő 2010/30 és a 812/2013 előírása alapján
 • Class A+ 200 és 300 literes kapacitással 

Letölthető műszaki rajz. A műszaki rajz megtekintéséhez kérem kattintson a képre.Letölthető műszaki adatok. A műszaki adatok letöltéséhez kérem kattintson a képre.
Amennyiben a tartály robbantott ábráját, belső kialakítását szeretné megnézni kérem kattintson a képre.

Amennyiben a tartály vezérlő paneljét szeretné megismerni kérem kattintson a képre.

A SUNSYSTEM TDA - E 300 hőszivattyús használati meleg víz tartály legfontosabb műszaki jellemzői: 

 • Hatékony külső szigetelés (DIN 4753-8) szilárd PU 50 mm borítás

 • Külső védő takaró ABS anyagból RAL 9006 sötét szürke színben

 • Víztartály alacsony széntartalmú acél lemez (S235JR)

 • Komplex korróziógátló titánium zománc felületvédelem (DIN 4753-3) és aktív anód védelem (DIN 4753-6)

 • Kényelmes ellenőrzési lehetőség az alapfelszereltségű ellenőrző nyílásnak köszönhetően

 • Üzemi nyomás 10 bar

 • Teszt nyomás 15 bar

 • Maximum kimenő hőmérséklet 60°C

 • Minden csatlakozó belsőmenetes csatlakozás

 • 8 bar-os biztonsági szelep

 •  Állítható támasztó lábak

 • Beépített fűtőbetét a gyors meleg víz előállításhoz (2 x 1000 Watt)

 • 5 év gyártói garancia a tartály test átrozsdásodására és 2 év garancia az elektromos részegységek működésére 

Tartály tömege 152 kg
Mélysége 750 mm
Szélessége 675 mm
Magassága 1880 mm
MAXIMÁLIS ÜZEMI NYOMÁS 5 bar
Max. üzemi hőmérséklet 60 °C

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Árukereső.hu Árukereső.hu